Fördelar med städmaskiner

Se vårt utbud av städmaskiner här

Aktiva filter:

4 avgörande fördelar med städmaskiner jämfört med manuell golvrengöring

Städning och golvrengöring kan vara väldigt dyrt, tröttsamt och tidskrävande, men tack vare modern teknik så finns det industriella städmaskiner som gör städningsprocessen både enklare och effektivare än någonsin tidigare.

Manuell golvmoppning kan tyckas vara ett smart sätt att spara pengar, men för många företag så blir arbetskostnaderna som tillkommer med manuell golvrengöring betydligt högre än att köpa eller hyra en industriell städmaskin.

Faktum är att industriella städmaskiner såsom sopmaskiner och skurmaskiner kan eliminera smuts, damm, fett och bakterier betydligt snabbare än manuella golvrengöringsmetoder.

1. Spara tid och minska arbetskostnaderna med städmaskiner

Den initiala kostnaden för att köpa eller hyra en industriell städmaskin kan dock vara högre än kostnaden för att hyra in en städfirma för manuell golvrengöring. Däremot på lite längre sikt kan ni faktiskt spara en massa pengar med hjälp av en industriell städmaskin då arbetskostnaderna representerar cirka 90 procent av den totala kostnaden vid manuell golvrengöring.

Om du förställer dig det följande, en städare kan rengöra en golvyta på omkring 400 kvadratmeter på cirka en timme med hjälp av en golvmopp, rengöringsmedel och en hink med vatten. En genomsnittlig städmaskin kan rengöra omkring 10 gånger så mycket golvyta (4.000 kvadratmeter) på samma tid.

Större städmaskiner har ännu mer kapacitet och kan rengöra mer än 5000 – 10.000 kvadratmeters golvyta per timme. Arbetstiden vid manuell golvrengöring för att utföra samma jobb, det vill säga omkring 10.000 kvadratmeters golvyta är cirka 20 timmar eller mer.

Många företag som investerar i skurmaskiner och sopmaskiner börjar med så kallade gå-bakom modeller då de vanligtvis är betydligt billigare än åkbara städmaskinsmodeller. Däremot så är åkbara sop- och skurmaskiner förmodligen det bästa och mest ekonomiska alternativet om du har stora golvytor som ska rengöras regelbundet.

2. Golven blir inte lika rena med manuell golvmoppning

Vill du att dina golv ska vara 60- eller 100 procent rena? Damm, smuts och bakterier innebär även en säkerhetsrisk för både kunder och anställda. Skurmaskiner använder 100 procent rent vatten medan manuell golvmoppning sprider bakterier från ett område till ett annat under i princip hela städningsprocessen.

När du städar med en golvmopp och en hink med vatten, så blir ju vattnet bara smutsigare och smutsigare desto mer som du städar. Industriella städmaskiner gör golven både renare och mer hygieniska samtidigt som du på lite längre sikt även sparar en massa tid och pengar.

Städmaskiner är perfekt utformade för att rengöra golven både snabbare och bättre än manuella städmetoder. De har en kraftfull sugförmåga som gör det lättare att ta bort smuts, damm och föroreningar från ytor. Dessutom är det enklare att använda en städmaskin än att manuellt rengöra golvytor, vilket både är tråkigt och kan även vara slitsamt för kroppen.

3. Städmaskiner är mer hygieniska

Städmaskiner använder avancerad filtreringsteknik för att fånga upp damm och smuts, vilket även hjälper till att förbättra luftkvaliteten i rummet. Dessutom kan vissa städmaskiner använda hett vatten och effektiva rengöringsmedel för att döda bakterier och virus, vilket är en stor fördel för de som söker en mer hygienisk lösning.

4. Industriella städmaskiner minimerar störningar

Sopmaskiner och skurmaskiner är snabba, effektiva och väldigt tystgående. De lämnar efter sig rena golv som inte är våta och hala. Då golven även rengörs betydligt snabbare med en städmaskin så reducerar ni golvrengöringstiden avsevärt vilket innebär mindre störningar i er ordinarie verksamhet.

Sammanfattningsvis så är städmaskiner en effektiv, hygienisk och ekonomisk lösning för golvrengöring. Så om du vill göra städningen både enklare och mer effektiv, bör du överväga att köpa eller hyra en städmaskin. Kontakta gärna oss på Trollhättans Truck på 010-280 43 00 och berätta om era golvrengöringsbehov. Vi ger er gärna expertrådgivning eller så kan vi boka in ett möte där vi genomför en demonstration med våra städmaskiner på plats i er anläggning.

Se vårt sortiment av städmaskiner nedanför här: